Tv kijken via internet

Tv kijken via internet

Ben je al bekend met het nieuwe tv kijken? Er kan tv gekeken worden via internet. Als je tv gaat kijken via internet, dan kun je zelf beslissen wat en wanneer je gaat kijken. De meeste mensen hebben zo hun eigen favoriete programma’s. Echter kan het voorkomen dat een bepaald programma, dat je eigenlijk niet wilt missen, op een tijdstip wordt uitgezonden dat je naar een vergadering moet. Dan is tv kijken via internet de ideale oplossing om toch je favoriete programma’s te kunnen kijken op het tijdstip dat je beter uitkomt.

 

Via internet kun je de uitzending terugkijken, de tv programma’s worden hier vaak aangeboden door de omroepen. Er zijn verschillende mogelijkheden als je voor deze optie gaat kiezen. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan standaard internet, er kan dan gekeken worden welke programma’s aan worden geboden als herhaling. Niet alle programma’s worden online nog een keer aangeboden. Een andere optie is interactieve tv. Dan krijg je namelijk te maken met de nieuwste vorm van tv kijken via internet. Alle programma’s kunnen bekeken worden, wanneer jij wilt en dan gewoon op de eigen tv. Er moet hierbij wel een goed internet abonnement worden afgesloten bij een aanbieder die interactieve tv aanbiedt. Er zijn veel aanbieders die dit jou aan kunnen bieden. Televisievolgen.nl draait het om, daar kun je televisie nieuws over series, programma’s,, films etc. volgen op het internet.

Een andere manier van TV kijken via internet is IPTV, ook wel eens OTT (Over-the-top) genoemd. IPTV vereist een extra kastje bij je TV, een set-top box, dat het internetsignaal ontvangt. De IPTV / OTT middleware op de set-top box zet het signaal vervolgens om naar een TV-signaal. Zo kun je TV-zenders vanuit de hele wereld ontvangen op je TV.